Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa dyniowa z groszkiem i quinoa

Składniki

500 g dynia
3 szt. ziemniaki
1 l Bulion
2 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. cebula
1 łyżka śmietana Łaciata 18%
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 garść quinoa
2 szt. ziele angielskie
1 garść pietrusza zielona

Opis wykonania

Cebulę pokroić na drobno i podsmażyć na złoto na maśle. Marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce i wrzucić do podsmażonych warzyw. Dodać ziele angielskie i podsmażać dalej. Dynię rozmrozić i pokroić w większą kostkę. Po ok 15 min wysmażania dodać bulion i dusić dalej zupę. Dodać porządny pęczek posiekanej pietruszki oraz pokrojoną dynię. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie dodać 2 łyżki śmietany, zblendować. Zupę na końcu przetrzeć przez sito. Podawać z ugotowaną quinoa, pietruszką i kleksem ze śmietany.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy