Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

ZUPA FASOLOWA Z BOCZNIAKAMI

Opis wykonania

Zdrowa, pyszna, aromatyczna! Mimo, że z nietypowych składników, bo bez boczku i kiełbasy, zrobiona w sposób tradycyjny. Pokochają ją też dzieci!!!

Namoczoną fasolę gotujemy do miękkości. Cebulę i czosnek szklimy na łyżce oleju w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodajemy pokrojone suszone pomidorki, grubo pokrojone pieczarki, ziele i listki laurowe. Smażymy 5 minut. Podlewamy wszystko 2 szklankami wody (lub bulionu). Przykrywamy na 5 minut. Boczniaki kroimy w paski, smażymy na 1 łyżce oleju na patelni. Delikatnie solimy. Zupę doprawiamy wszystkimi przyprawami. Dodajemy passatę pomidorową, fasole, boczniaki i pokrojone zioła. Przykrywamy i dusimy 5 minut. Robimy zasmażkę. Mąkę smażymy na złoty kolor na suchej patelni. Gdy wystygnie dodajemy wodę i zawiesinę dodajemy do garnka. Kiedy mąka straci surowość (3-5 minut), zupka jest gotowa. SMACZNEGO!!!