


Czerwona kapusta ma nie tylko piękny kolor, ale również ciekawy smak. Bardzo dobrze sprawdza się na surowo, ale ostatnim odkryciem jest fit zupa na czerwonej kapuście. Super szybki i naprawdę smaczny wegański przepis, który odczaruje zupy dietetyczne.
Kapustę pokrój w bardzo cienkie paski.
Na płycie grzewczej rozgrzej wyższy garnek, wlej do niego oliwę z oliwek, a po chwili dodaj kapustę.
Kapustę smaż przez kilka minut, w trakcie smażenia dodaj wędzoną paprykę.
Dobrze wymieszaj całość. Dodaj pomidory, 500 ml wody, łyżeczkę cukru oraz sól do smaku.
Gotuj przez 20-25 minut, sprawdź smak. Jeśli jest potrzeba dodaj więcej wody, cukru lub soli.
Zupa z kapusty (jak wszystkie fit zupy) ma właściwości oczyszczające. Warto więc podać ją samą lub z niewielką kromką żytniego pieczywa.