Zupa fit z czerwonej kapusty
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa fit z czerwonej kapusty
Zupa fit z czerwonej kapusty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę pokrój w bardzo cienkie paski.
Na płycie grzewczej rozgrzej wyższy garnek, wlej do niego oliwę z oliwek, a po chwili dodaj kapustę.
Kapustę smaż przez kilka minut, w trakcie smażenia dodaj wędzoną paprykę.
Dobrze wymieszaj całość. Dodaj pomidory, 500 ml wody, łyżeczkę cukru oraz sól do smaku.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Gotuj przez 20-25 minut, sprawdź smak. Jeśli jest potrzeba dodaj więcej wody, cukru lub soli.
Zupa z kapusty (jak wszystkie fit zupy) ma właściwości oczyszczające. Warto więc podać ją samą lub z niewielką kromką żytniego pieczywa.
Komentarze