Zupa fit z czerwonej kapusty
![Zupa fit z czerwonej kapusty](https://akademiasmaku.pl/storage/7928/conversions/zupa-fit-z-czerwonej-kapusty-5114-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa fit z czerwonej kapusty
Zupa fit z czerwonej kapusty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10307/conversions/OUf2b7a8pD7v6Z-thumb.webp)
Kapustę pokrój w bardzo cienkie paski.
Na płycie grzewczej rozgrzej wyższy garnek, wlej do niego oliwę z oliwek, a po chwili dodaj kapustę.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10308/conversions/9YDeTsz8hHBsPF-thumb.webp)
Kapustę smaż przez kilka minut, w trakcie smażenia dodaj wędzoną paprykę.
Dobrze wymieszaj całość. Dodaj pomidory, 500 ml wody, łyżeczkę cukru oraz sól do smaku.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10309/conversions/HKzlI0TWyBEQHC-thumb.webp)
Gotuj przez 20-25 minut, sprawdź smak. Jeśli jest potrzeba dodaj więcej wody, cukru lub soli.
Zupa z kapusty (jak wszystkie fit zupy) ma właściwości oczyszczające. Warto więc podać ją samą lub z niewielką kromką żytniego pieczywa.
Komentarze