Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łatwa,pyszna zupa kalafiorowa.Polecam.

Składniki

1duży kalafior
30dag.fasolka szparagowa konserwowa
1 średni seler
1 średni seler
3-4 średnie marchewki
pęczek zielonej pietruszki
3l.wody
1porcja rosołowa
1 śmietana 18% kwaśna
sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,maggi,

Opis wykonania

Wodę wlewamy do garnka,wrzucamy porcję rosołową ,liść i ziele,szczyptę soli .Gotujemy wywar.W między czasie kalafior oczyszczamy dzielimy na różyczki.Warzywa płuczemy,obieramy i kroimy w kostkę a następnie wrzucamy do wywaru gotujemy do miękkości.Z zupy wyjąć część warzyw (niewielka) do miski i zmiksować blenderem wlać z powrotem w celu zagęszczenia.Fasolkę odsączamy z zalewy,śmietanę hartujemy w misce i dodajemy do zupy.Wszystko razem gotujemy ok.10min.na małym ogniu.Doprawiamy do smaku, podajemy z posiekaną pietruszką.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych