Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową
9 porcje
60 min
Łatwe
2.5 (Ilość ocen: 4)
Łatwa,pyszna zupa kalafiorowa.Polecam.
Składniki
1duży kalafior
30dag.fasolka szparagowa konserwowa
1 średni seler
1 średni seler
3-4 średnie marchewki
pęczek zielonej pietruszki
3l.wody
1porcja rosołowa
1 śmietana 18% kwaśna
sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,maggi,
Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową
Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wodę wlewamy do garnka,wrzucamy porcję rosołową ,liść i ziele,szczyptę soli .Gotujemy wywar.W między czasie kalafior oczyszczamy dzielimy na różyczki.Warzywa płuczemy,obieramy i kroimy w kostkę a następnie wrzucamy do wywaru gotujemy do miękkości.Z zupy wyjąć część warzyw (niewielka) do miski i zmiksować blenderem wlać z powrotem w celu zagęszczenia.Fasolkę odsączamy z zalewy,śmietanę hartujemy w misce i dodajemy do zupy.Wszystko razem gotujemy ok.10min.na małym ogniu.Doprawiamy do smaku, podajemy z posiekaną pietruszką.SMACZNEGO.
Komentarze