Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy kremy wspaniale sycą i rozgrzewają organizm, zwłaszcza zimą i jesienią.

Składniki

1kg.marchewki
250g. ziemniaków
250g.pietruszki korzeń
100g,świeżego imbiru
200ml.śmietanki 30%
2l. bulionu drobiowego lub warzywnego
100g. groszku ptysiowego
świeży tymianek
sól,pieprz do smaku
3 małe papryczki chili
100g. masła

Opis wykonania

Warzywa obieramy,płuczemy,kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy masło,wrzucamy warzywa,lekko podsmażamy,dodajemy papryczki,zalewamy bulionem,gotujemy do miękkości.Miksujemy blenderem na gładki krem,doprawiamy do smaku.Śmietankę ubijamy na sztywno,dodajemy drobno posiekany tymianek .Zupę rozlewamy do talerzy,podajemy z kleksem ze śmietany i groszkiem ptysiowym,dekorujemy świeżym tymiankiem.SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
wygląda smacznie i delikatnie