Zupa krem marchewkowy z natką pietruszki
5 porcje
60 min
Łatwe
Zupa - krem marchewkowa - niebo w marchewce :)
Składniki
800 g Marchewka
500 ml Bulion
1 szt. por
czosnek
2 szt. cebula
1 szczypta papryka słodka
1 garść pietruszka
włoszczyzna
2 łyżka masło
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
300 ml mleko kokosowe
Zupa krem marchewkowy z natką pietruszki
Zupa krem marchewkowy z natką pietruszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Fit zupka, energetyczna i kolorowa. 1. Przygotowujemy bulion (warzywny). 2. Na maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę wraz z porem. 3. Dodajemy 2 wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. 4. Obieramy marchewkę i kroimy na cienkie plasterki, wrzucamy do bulionu i czekamy, aż zmięknie. 5. Dodajemy mleko. 6. Zupę miksujemy. 7. Doprawiamy do smaku. 8. Podajemy wraz z natką pietruszki i szczyptą słodkiej papryki.
Komentarze