Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowa konsystencja,lekko pikantna i wyrązna w smaku.

Składniki

1 szt. bataty
1 szt. ząbek czosnku
1 l bulion warzywny
1 szt. cebula
1/2 łyżeczka bazylia suszona
1/2 łyżeczka natka pitruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka jogurt naturalny
papryka ostra

Opis wykonania

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy po chwili posiekany czosnek. Doprawiamy solą i ostra papryką. Batata kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Chwilkę przysmażamy i zalewamy bulionem warzywnym.Dodajemy zioła. Gotujemy do miękkości. Lekko ostudzoną zupę miksujemy na krem. Jeśli jest za słodka można skropić sokiem z cytryny. Podawać udekorowaną jogurtem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Bardzo lubię zupy krem- tutaj bataty zrobiły robotę :)
Lalaxo
Synek zachwycony!