Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z dyni w stylu tajskim

Opis wykonania

Zupa dyniowa kojarzy Ci się z płaskim smakiem? Wypróbuj przepis na zupę dyniową z charakterem. Tajskie dodatki sprawią, że smak Cię nie rozczaruje, a całość podziała rozgrzewająco.

Zupa krem z dyni w stylu tajskim - krok 1

Obraną dynię pokrój w dużą kostkę. Ząbki czosnku rozgnieć. Imbir obierz ze skórki i drobno posiekaj. Małą papryczkę chilli oczyść, także drobno posiekaj.

Liście kaffiru pokrój na paski. W większej misce wymieszaj ze sobą kawałki dyni, pastę curry, masło klarowane, czosnek, liście kafiru, papryczkę chilli i imbir. Całość wyłóż na blasze do zapiekania, piecz w funkcji 4D termoobieg 180 stopni 25 minut z dodatkiem funkcji piekarnika ParaPlus.

Zupa krem z dyni w stylu tajskim - krok 2

Do wyższego lekko rozgrzanego na płycie grzewczej garnka przełóż upieczoną dynię, zalej mlekiem kokosowym, dodaj posiekane łodygi kolendry oraz ok. 100 ml wody. Gotuj do zagotowania. Przy pomocy blendera ErgoMaster zmiksuj całość na jednolitą masę. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta dolej więcej wody.

Zupa krem z dyni w stylu tajskim - krok 3

Pyszną zupę przelej do miski i udekoruj świeżą kolendrą. Smacznego!

Bosch do kuchni