Zupa krem z dyni w stylu tajskim
4 porcje
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa krem z dyni w stylu tajskim
Zupa krem z dyni w stylu tajskim
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obraną dynię pokrój w dużą kostkę. Ząbki czosnku rozgnieć. Imbir obierz ze skórki i drobno posiekaj. Małą papryczkę chilli oczyść, także drobno posiekaj.
Liście kaffiru pokrój na paski. W większej misce wymieszaj ze sobą kawałki dyni, pastę curry, masło klarowane, czosnek, liście kafiru, papryczkę chilli i imbir. Całość wyłóż na blasze do zapiekania, piecz w funkcji 4D termoobieg 180 stopni 25 minut z dodatkiem funkcji piekarnika ParaPlus.
Do wyższego lekko rozgrzanego na płycie grzewczej garnka przełóż upieczoną dynię, zalej mlekiem kokosowym, dodaj posiekane łodygi kolendry oraz ok. 100 ml wody. Gotuj do zagotowania. Przy pomocy blendera ErgoMaster zmiksuj całość na jednolitą masę. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta dolej więcej wody.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Pyszną zupę przelej do miski i udekoruj świeżą kolendrą. Smacznego!
Komentarze