Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy kremy to samo zdrowie i pełnowartościowe posiłki!

Składniki

1 kg marchewka
2 szt. cebule
1 szt. pietruszka
1,5 l wywaru warzywnego lub rosołu
1 szczypta Sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy
1 szt. pęczek natki pietruszki
0,5 szt. opakowania serka almette z ogórkiem i ziołami

Opis wykonania

Przygotowanie: 1. Marchewkę i pietruszkę myjemy, układamy razem z cebulą (warzywa nie obrane) w żaroodpornym naczyniu. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temp. 180 C. 2. Wyjmujemy i gdy przestygną obieramy ze skórki. 3. Obrane warzywa zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut, dodajemy przyprawy, serek almette i ucieramy blenderem. 4. Podajemy z ulubionymi grzankami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych