Zupa krem z pieczonej marchewki
4 porcje
80 min
Średnie
Zupy kremy to samo zdrowie i pełnowartościowe posiłki!
Składniki
1 kg marchewka
2 szt. cebule
1 szt. pietruszka
1,5 l wywaru warzywnego lub rosołu
1 szczypta Sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy
1 szt. pęczek natki pietruszki
0,5 szt. opakowania serka almette z ogórkiem i ziołami
Zupa krem z pieczonej marchewki
Zupa krem z pieczonej marchewki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie: 1. Marchewkę i pietruszkę myjemy, układamy razem z cebulą (warzywa nie obrane) w żaroodpornym naczyniu. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temp. 180 C. 2. Wyjmujemy i gdy przestygną obieramy ze skórki. 3. Obrane warzywa zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut, dodajemy przyprawy, serek almette i ucieramy blenderem. 4. Podajemy z ulubionymi grzankami.
Komentarze