Zupa krem z soczewicy Agnieszki Bińczyckiej
4 porcje
45 min
Łatwe
Szybka i pożywna zupa warzywna wg przepisu Agnieszki Bińczyńckiej!
Składniki
1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 szt. Por
1 szt. Marchew
400 g Ziemniaki
1/2 szklanka Czerwona soczewica
500 ml Bulion warzywny
2 łyżka Oliwa z oliwek
1/2 łyżeczka Kumin (nasiona)
1 łyżeczka Kolendra mielona
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżeczka Słodka papryka w proszku
1 szczypta Ostra papryka w proszku
1 szt. Liść laurowy
1 szt. Ziele angielskie
125 ml Mleko kokosowe
Zupa krem z soczewicy Agnieszki Bińczyckiej
Zupa krem z soczewicy Agnieszki Bińczyckiej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie warzywa gotuj do momnetu aż będą miękkie.
Po około 40 minutach gotowania warzy dodaj do nich dobrze wypłukaną soczewicę.
Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dolej mleko kokosowe i zmkisuj całość na konsystencję kremu.
Podawaj ozdobioną kolendrą albo natką pietruszki.
Komentarze