Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupa krem z soczewicy Agnieszki Bińczyckiej

Zupa krem z soczewicy Agnieszki Bińczyckiej
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybka i pożywna zupa warzywna wg przepisu Agnieszki Bińczyńckiej!

Składniki

1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 szt. Por
1 szt. Marchew
400 g Ziemniaki
1/2 szklanka Czerwona soczewica
500 ml Bulion warzywny
2 łyżka Oliwa z oliwek
1/2 łyżeczka Kumin (nasiona)
1 łyżeczka Kolendra mielona
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżeczka Słodka papryka w proszku
1 szczypta Ostra papryka w proszku
1 szt. Liść laurowy
1 szt. Ziele angielskie
125 ml Mleko kokosowe

Opis wykonania

Wszystkie warzywa gotuj do momnetu aż będą miękkie.

Po około 40 minutach gotowania warzy dodaj do nich dobrze wypłukaną soczewicę.

Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Dolej mleko kokosowe i zmkisuj całość na konsystencję kremu. 

Podawaj ozdobioną kolendrą albo natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Z chęcią wypróbuję ten przepis na zupę w najbliższy weekend.