Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa krem z topinamburu, cebuli i pora

Zupa krem z topinamburu
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa pełna warzyw i dobroczynnej oliwy

Składniki

600 g topinambur
1 szt. por biała część
1 szt. cebula biała
100 ml oliwa z oliwek
3 szt. czosnek
2 łyżeczka sól
1/2 łyżeczka gałka muszkatołowa
1,5 l bulion warzywny
3 łyżeczka oliwa truflowa
rozmaryn

Opis wykonania

Obierz topinambur, włóż do zimnej wody. Cebulę pokrój w kostkę, pora z krążki, czosnek zmiażdż nożem. Na dno garnka w którym będzie gotowała się zupa wlej oliwę , wrzuć warzywa i zacznij dusić.

Dodaj topinambur pokrojony w kostkę. zalej bulionem. Gotuj do miękkości. Zmiksuj. Dopraw gałką muszkatołową.

Upraż nasiona słonecznika. Zupę posyp rozmarynem, prażonym słonecznikiem i oliwa truflową.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych