Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Na żołądkach drobiowych.Polecam.

Składniki

1.5 kg.żołądków drobiowych
2 woreczki kaszy jęczmiennej wiejskiej
ok.1kg.ziemniaków
4 średnie marchewki
3 średnie pietruszki korzeń
2 średnie cebule
pęczek zielonej pietruszki
1/2 kostki masła
3-4 ziela angielskie
3-4 liście laurowe
sól,pieprz ,maggi do smaku

Opis wykonania

Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą ,usuwamy błony,kroimy w kostkę (na cztery).Cebulę obieramy,kroimy w średnią kostkę,podsmażamy w garnku na maśle na złoty kolor.Dodajemy oczyszczone żołądki,podsmażamy na średnim ogniu,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.W między czasie warzywa obieramy,płuczemy.Marchewkę oraz pietruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach,a.ziemniaki kroimy w średnią kostkę.Dodajemy do zupy.Kaszę gotujemy w osobnym garnku wg.przepisu na opakowaniu.Dodajemy do zupy.Całość gotujemy jeszcze ok.10min.Doprawiamy do smaku.Zieloną pietruszkę siekamy dodajemy do zupy.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych