Zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym

4 porcje
Średnie
Składniki
Zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym
Zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do garnka przełożyć całą zawartość puszki z kukurydzą ( razem z wodą). Kilka ziarenek odłożyć do dekoracji. Dodać 2 pokrojone w kosteczkę ziemniaki i szklankę bulionu. Gotować kilkanaście minut. Gdy kukurydza zmięknie i ziemniaki będą już ugotowane należy wszystko dokładnie zmiksować ( można też przetrzeć przez sito jeżeli ktoś bardzo nie lubi łupinek z kukurydzy). Do zmiksowanej masy dodajemy wszystkie przyprawy i mleczko kokosowe. Całość gotujemy ciągle mieszając do połączenia składników i zagotowania się. Dolać bulionu jeśli zupa jest zbyt gęsta. Przed podaniem posypać startym serem i ziarenkami kukurydzy, oprószyć pieprzem.
Komentarze