Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym

Zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, słodka zupa z kukurydzy.

Składniki

kukurydza
mleczko kokosowe
bulion
ziemniaki
chilli mielone
imbir mielony
pieprz
sól
ser tarty

Opis wykonania

Do garnka przełożyć całą zawartość puszki z kukurydzą ( razem z wodą). Kilka ziarenek odłożyć do dekoracji. Dodać 2 pokrojone w kosteczkę ziemniaki i szklankę bulionu. Gotować kilkanaście minut. Gdy kukurydza zmięknie i ziemniaki będą już ugotowane należy wszystko dokładnie zmiksować ( można też przetrzeć przez sito jeżeli ktoś bardzo nie lubi łupinek z kukurydzy). Do zmiksowanej masy dodajemy wszystkie przyprawy i mleczko kokosowe. Całość gotujemy ciągle mieszając do połączenia składników i zagotowania się. Dolać bulionu jeśli zupa jest zbyt gęsta. Przed podaniem posypać startym serem i ziarenkami kukurydzy, oprószyć pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Polecam podawać z grzaneczkami