Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo pyszna zupa z kurek, które sama uzbierałam w lesie

Składniki

30 dkg kurki
2 łyżeczka masło
1 szt. cebula
1,5 l wywar z warzyw
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

W garnku rozgrzej 2 łyżki masła. Cebulę obierz, drobno posiekaj, wrzuć na tłuszcz i podsmaż przez około 10 minut.Następnie wrzuć wymyte kupione lub przez siebie,lub znalezione w lesie kurki i jeszcze odrobinę podsmaż.Zalej wywarem z warzyw i gotuj ok.20,dopraw solą i pieprzem do smaku.Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i dodaj sporo pokrojonej pietruszki. Paluszki lizać.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ciekawa sezonowa propozycja