Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Masz ochotę na kuchnię myśliwską?

Składniki

3 l esencjonalnego bulionu warzywnego
3 łyżki masła
1 por
6 szparagów
1 kg kurek
4 łyżki posiekanej szałwii
Pęczek koperku
3 liście laurowe
2 szklanki białego wytrwanego wina
3 suche kromki pieczywa na zakwasie
300 ml śmietany 30%
500 g mielonego mięsa z sarny
2 jajka
Kromka chałki
1/4 szklanki mleka
1 łyżka posiekanego tymianku
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Opis wykonania

Zupa kurkowa ze szparagami i pulpecinkami z sarny na pewno przypadnie Ci do gustu.

Opis przygotowania:

  1. Szparagi pokrój pod skosem na cienkie plastry.
  2. Pora posiekaj w talarki.
  3. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim kurki, szparagi i pora.
  4. Gdy się przyrumienią dodaj szałwię i zalej winem.
  5. Przez chwilę redukuj wino, a następnie dodaj bulion. Do całości dorzuć liście laurowe, kromki pieczywa i gotuj około 10 min. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.
  6. Wszystkie składniki pulpetów wymieszaj z chałką namoczoną w mleku. Formuj małe pulpeciki i gotuj w zupie około 5-10 min w zależności od wielkości. Podaną zupę posyp z wierzchu koperkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Kurki i dziczyzna.. brzmi ciekawie