Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa kurkowa z pulpetami z sarny

Opis wykonania

Masz ochotę na kuchnię myśliwską?

Zupa kurkowa ze szparagami i pulpecinkami z sarny na pewno przypadnie Ci do gustu.



Opis przygotowania:



  1. Szparagi pokrój pod skosem na cienkie plastry.

  2. Pora posiekaj w talarki.

  3. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim kurki, szparagi i pora.

  4. Gdy się przyrumienią dodaj szałwię i zalej winem.

  5. Przez chwilę redukuj wino, a następnie dodaj bulion. Do całości dorzuć liście laurowe, kromki pieczywa i gotuj około 10 min. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.

  6. Wszystkie składniki pulpetów wymieszaj z chałką namoczoną w mleku. Formuj małe pulpeciki i gotuj w zupie około 5-10 min w zależności od wielkości. Podaną zupę posyp z wierzchu koperkiem.