Zupa pieczarkowa z serkiem topionym i borowikami
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Klasyczna pieczarkowa z makaronem zagęszczona serkiem topionym o smaku borowikowym-pycha!
Składniki
150 g kość od schabu
1 szt. marchew
1 szt. pietruszka
1/2 szt. por
1/4 szt. seler
2 szt. liść laurowy
3-4 szt. ziele angielskie
2 szt. kostka rosołowa
1 szczypta Sól i pieprz
300 g pieczarki
100 g serek topiony o smaku borowikowym
1 szczypta natka pietruszki
50 g makaron kokardki
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Warzywa pokroić na drobno, kostkę umyć,dodać przyprawy i kostki rosołowe zalać wszystko 2 l wody i ugotować wywar. Kość wyciągnąć Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, dorzucić do wywaru i gotować ok 10 min. Serek topiony pokroić na kawałeczki i dodawać do gotującej się zupy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Ewentualnie doprawić solą lub pieprzem. Na koniec wrzucić makaron, przykryć pokrywką i już nie gotować, po 10 min makaron powinien być dobry. (jeżeli byśmy gotowali go w zupie stanie się miękki, rozlazły, a zupa za gęsta). Podawać posypaną natką pietruszki.
Komentarze