Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym i borowikami

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyczna pieczarkowa z makaronem zagęszczona serkiem topionym o smaku borowikowym-pycha!

Składniki

150 g kość od schabu
1 szt. marchew
1 szt. pietruszka
1/2 szt. por
1/4 szt. seler
2 szt. liść laurowy
3-4 szt. ziele angielskie
2 szt. kostka rosołowa
1 szczypta Sól i pieprz
300 g pieczarki
100 g serek topiony o smaku borowikowym
1 szczypta natka pietruszki
50 g makaron kokardki

Opis wykonania

1. Warzywa pokroić na drobno, kostkę umyć,dodać przyprawy i kostki rosołowe zalać wszystko 2 l wody i ugotować wywar. Kość wyciągnąć Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, dorzucić do wywaru i gotować ok 10 min. Serek topiony pokroić na kawałeczki i dodawać do gotującej się zupy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Ewentualnie doprawić solą lub pieprzem. Na koniec wrzucić makaron, przykryć pokrywką i już nie gotować, po 10 min makaron powinien być dobry. (jeżeli byśmy gotowali go w zupie stanie się miękki, rozlazły, a zupa za gęsta). Podawać posypaną natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych