Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem ze świeżych pomidorów

Opis wykonania

  1. Z mięsa i włoszczyzny ugotuj wywar.
  2. Pomidory, umyj, w całości wrzuć do garnka i na małym ogniu gotuj pod przykryciem w niewielkiej ilości wody z oliwą.
  3. Kiedy pomidory będą miękkie zblenduj je w mikserze, następnie dodaj do wywaru.
  4. Wywar dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  5. Mąkę rozmieszaj z zimną wodą, dodaj śmietanę, połącz z niewielką ilością gorącej zupy i dopiero wtedy wlej do garnka.

TIP: Zupa pomidorowa doskonale smakuje z makaronem, ryżem bądź groszkiem ptysiowym. Podaną w głębokim talerzu lub miseczce możesz udekorować odrobiną śmietany i listkami bazylii.

Bosch do kuchni