Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

ZUPA POMIDOROWA z PESTO i KOZIM SEREM

ZUPA POMIDOROWA z PESTO i KOZIM SEREM
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa pomidorowa nie musi być nudna. Oto moja wersja pomidorówki, która nie dość, że intrygująco wygląda, to znakomicie smakuje.

Składniki

1000 g Pomidory sparzone, bez skóry i nasion
100 ml Bulion warzywny lub drobiowy
2 szt. Ząbki czosnku
2 szt. Szalotka lub biała cebula
1 łyżka oliwa
1 szczypta sól
1 szczypta Pieprz
1 szczypta cukier
2 łyżka sok z cytryny
Pół pęczka bazylii
Pół pęczka pietruszki
3 łyżka Orzechy włoskie
2 łyżka Parmezan tarty
5 łyżka Oliwa do pesto
100 g Kozi ser

Opis wykonania

Bazylię i pietruszkę umyć, oberwać łodyżki i pokroić same listki. Wrzucić do miski blendera wraz z posiekanym ząbkiem czosnku, uprażonymi orzechami włoskimi, parmezanem i oliwą. Składniki zmiksować na ziarnistą masę i posolić. Cebule i czosnek posiekać drobno i zeszklić na oliwie. Dodać krojone pomidory i bulion. Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zupę wlać do ogrzanych szklanek, na wierzch położyć pesto i pokruszony kozi ser.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych