Zupa pomidorowo-pomarańczowa
4 porcje
40 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa pomidorowo-pomarańczowa
Zupa pomidorowo-pomarańczowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. — Włożyć do dużej formy i zalać olejem. Nałożyć pokrywkę i dusić w podany sposób. Cienko obrać pomarańczę. Skórkę pociąć na cienkie paski i odstawić na bok. Wycisnąć sok.Pomidory, wywar warzywny, połowę soku i cukier dodać do cebuli. Gotować pod przykryciem w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Przetrzeć zupę. Dodać pozostały sok pomarańczowy i skórki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Przed podaniem posypać pociętym szczypiorkiem. Sposób nastawiania: Duszenie: maks. moc mikrofalówki, ok. 3 minut. Gotowanie: Mikrofalówka 600 W, 13-18 minut.
Komentarze