Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa pomidorowo-pomarańczowa

Opis wykonania

Zupa na wywarze warzywnym z pomidorami i pomarańczą.

Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. — Włożyć do dużej formy i zalać olejem. Nałożyć pokrywkę i dusić w podany sposób. Cienko obrać pomarańczę. Skórkę pociąć na cienkie paski i odstawić na bok. Wycisnąć sok.Pomidory, wywar warzywny, połowę soku i cukier dodać do cebuli. Gotować pod przykryciem w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Przetrzeć zupę. Dodać pozostały sok pomarańczowy i skórki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Przed podaniem posypać pociętym szczypiorkiem.
Sposób nastawiania:
Duszenie: maks. moc mikrofalówki, ok. 3 minut.
Gotowanie: Mikrofalówka 600 W, 13-18 minut.