Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa ze śledziem i ziemniakami na śmietanie

Zupa ze śledziem i ziemniakami na śmietanie
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa śledziowa z ziemniakami jest dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jakie jeszcze składniki wybrać, by była naprawdę pyszna? Wypróbuj nasz przepis na zupę śledziową.

Składniki

500 g śledzie
3 szt. cebula
1,5 l woda
6 łyżka ocet
1 łyżka cukier
3 szt. liście laurowe
3 szt. ziele angielskie
2 szczypta kolorowy pieprz ziarnisty
400 ml śmietana

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
336.5 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
8.2 g
Błonnik
19 g
Białko
1.2 g
Sól
0.3 g

Opis wykonania

Ugotuj wodę z octem, liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim. W momencie, gdy woda będzie wrzeć, dodaj pokojoną w talarki cebulę, a następnie cukier. W sumie gotuj wywar przez 20 minut. 

Sprawdź >> Płyty grzewcze Bosch 

Filety śledziowe opłucz i pokrój w kostkę. Równolegle ugotuj ziemniaki w mundurkach. Do zimnego wywaru dodaj śledzie i śmietanę - dokładnie wymieszaj. Ugotowane ziemniaki obierz. 

Podawaj na zimno z pokrojonymi w kostkę ziamniakami. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych