Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa ze śledziem i ziemniakami na śmietanie

Opis wykonania

Zupa dla niezdecydowanych osób. Można śmiało jeść ją na ciepło oraz na zimno. Jeżeli ktoś jest fanem śledzi to ta zupa jest dla niego.

Wodę wraz z octem, zielem angielskim, pieprzem i liśćmi laurowymi gotujemy. Gdy woda będzie nam wrzeć dodajemy pokrojone w talarki cebule. Dalej gotujemy dodając 1 łyżeczkę cukru. Czas ogólnie gotowania będzie to jakieś 20-30 minut. Wywar odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Filety śledziowe płuczemy z soli, i następnie kroimy je na kawałki tzn na kostkę. Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku w mundurkach. Do zimnego wywaru dodajemy pokrojone śledzie i śmietanę. Wszystko razem mieszamy. Podajemy na zimno z obranymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę.