Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
prosta,rozgrzewająca,pożywana.Polecam.

Składniki

1.5 kg żeberek wieprzowych
70 dag kiszonej kapusty
1/2 średniej główki kapusty białej
1/2 średniej główki kapusty pekińskiej
100g. suszonych śliwek bez pestek
2 średnie marchewki
2 średnie pietruszki korzeń
6 średnich ziemniaków
6 ząbków czosnku
pęczek zielonej pietruszki
kminek,sól,pieprz,magii do smaku,-
ziele angielskie
liść laurowy

Opis wykonania

Żeberka kroimy na mniejsze kawałki.Wrzucamy do garnka zalewamy wodą,dodajemy ziele angielskie,liść laurowy.Lekko solimy,gotujemy ok.1godz.W między czasie warzywa obieramy płuczemy,kroimy w kostkę.Kapusty szatkujemy.Kiszoną płuczemy,gotujemy w osobnym garnku do miękkości,odcedzamy.Gdy żeberka będą miękkie wrzucamy warzywa (prócz kiszonej),gotujemy do miękkości.Do zupy dodajemy suszone śliwki i kiszoną kapustę,gotujemy na małym ogniu ok,30min.Doprawiamy do smaku.Zupę porcjujemy,posypujemy posiekaną natką.Podajemy z gotowanymi żeberkami i pieczywem.SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy