Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa warmińska z klopsikami

Opis wykonania

Tradycyjna, szybka i prosta w przygotowaniu zupa to idealny pomysł na rodzinny obiad. Polskie zupy mają wyjątkowy i tradycyjny charakter.

  1. Z włoszczyzny ugotuj wywar.
  2. Bułkę namocz w mleku.
  3. Mięso, jajko i namoczoną wcześniej bułkę włóż do misy i wyób.
  4. Całość masy doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
  5. Uformuj z niej małe klopsiki.
  6. Do przygotowanego wcześniej wywaru z włoszczyzny wrzuć uformowane z mięsa klopsiki i gotuj na wolnym ogniu ok.20 minut.
  7. Mąkę wymieszaj ze śmietaną i zapraw nim zupę.
  8. Dodaj czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz.

Smacznego!