Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z czerwonej soczewicy

Opis wykonania

Smaczna, pożywna i bardzo szybka w przygotowaniu zupa, można ją jeść bez dodatków lub....z groszkiem ptysiowym.

baner reklamowy maszynki do mielenia Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy 3 ząbki czosnku w łupinach i smażymy wydobywając aromat.Zdejmujemy czosnek, a na patelnię wkładamy pokrojoną cebulę, a następnie przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek - smażymy. Dodajemy pokrojone warzywa, chwilę podsmażamy, przekładamy do garnka, podlewamy wywarem i gotujemy. Dodajemy pomidory z puszki, umytą pod bieżącą wodą soczewicę oraz przyprawy tj liść laurowy, ziele angielskie i zmiażdżoną kolendrę. Zupę gotujemy ok 20 minut, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i imbirem. Po ugotowaniu wyjmujemy z zupy liść laurowy oraz ziele angielskie, zupę traktujemy blenderem i gotowe. Żeby była bardziej fit jemy bez dodatków :)