Zupa z jarmużem i soczewicą
![Zupa z jarmużem i soczewicą](https://akademiasmaku.pl/storage/7957/conversions/zupa-z-jarmuzem-i-soczewica-5145-single.webp)
6 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa z jarmużem i soczewicą
Zupa z jarmużem i soczewicą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10391/conversions/SQmka3WVuP37qq-thumb.webp)
Soczewicę opłucz i odsącz na sicie.
Czosnek, chilli oraz imbir drobno posiekaj, podsmaż na oliwie, na jasno-złoty kolor.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10392/conversions/IoGsoJxGPk3M5e-thumb.webp)
Następnie dodaj marchewkę startą na dużych oczkach, chwilę przesmaż na płycie grzewczej i dodaj soczewicę.
Całość zalej bulionem, gotuj 5-8 min na wolnym ogniu, dodaj pomidory i ponownie zagotuj.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10393/conversions/cSW0ESf1z3KyDh-thumb.webp)
Zupę dopraw solą, pieprzem.
Na ostatnie 3 minuty gotowania dodaj pokrojony jarmuż.
Komentarze