Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Pełna aromatów i bardzo rozgrzewająca zupa z jarmużu i soczewicy. Bez dodatku mięsa, gotowa w 30 minut.

Składniki

200 g soczewicy czerwonej
2 ząbki czosnku
2 cm kawałek imbiru
1 L bulionu warzywnego
400 g pomidorów z puszki, krojonych
2 marchewki
2 garście jarmużu
1 mała ostra papryczka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku
pieprz do smaku

Opis wykonania

Soczewicę opłucz i odsącz na sicie.

Czosnek, chilli oraz imbir drobno posiekaj, podsmaż na oliwie, na jasno-złoty kolor. ​

Następnie dodaj marchewkę startą na dużych oczkach, chwilę przesmaż na płycie grzewczej i dodaj soczewicę.

Całość zalej bulionem, gotuj 5-8 min na wolnym ogniu, dodaj pomidory i ponownie zagotuj. ​

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania. 

Bosh Logo
Bosh

Zupę dopraw solą, pieprzem.

Na ostatnie 3 minuty gotowania dodaj pokrojony jarmuż. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
WoW ! Niewiarygodne jakie to pyszne :D !