Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z jarmużem i soczewicą

Opis wykonania

Pełna aromatów i bardzo rozgrzewająca zupa z jarmużu i soczewicy. Bez dodatku mięsa, gotowa w 30 minut.

Zupa z jarmużem i soczewicą - krok 1

Soczewicę opłucz i odsącz na sicie.

Czosnek, chilli oraz imbir drobno posiekaj, podsmaż na oliwie, na jasno-złoty kolor. ​

Zupa z jarmużem i soczewicą - krok 2

Następnie dodaj marchewkę startą na dużych oczkach, chwilę przesmaż na płycie grzewczej i dodaj soczewicę.

Całość zalej bulionem, gotuj 5-8 min na wolnym ogniu, dodaj pomidory i ponownie zagotuj. ​

Zupa z jarmużem i soczewicą - krok 3

Zupę dopraw solą, pieprzem.

Na ostatnie 3 minuty gotowania dodaj pokrojony jarmuż.