Zupa ziemniaczana z jarmużem i pieczoną kiełbasą

4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Zupa ziemniaczana z jarmużem i pieczoną kiełbasą
Zupa ziemniaczana z jarmużem i pieczoną kiełbasą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W dużym garnku na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj listek laurowy i ziele angielskie, a następnie dorzuć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Całość razem podsmaż na płycie grzewczej.

Do garnka dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmaż jeszcze 2-3 minuty.
Wlej gorący bulion i zagotuj. Przykryj i gotuj do miękkości ziemniaków przez ok. 15-20 minut.

Do zupy dodaj jarmuż (pozbawiony twardych łodyg) gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Komentarze