Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa ziemniaczana z jarmużem i pieczoną kiełbasą

Zupa ziemniaczana z jarmużem i pieczoną kiełbasą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Zupa ziemniaczana z dodatkiem jarmużu i kiełbasy. Ziemniaczki i kiełbasa – wyjątkowo aromatyczne, bo podsmażone na oliwie z cebulką i czosnkiem, co nadaje jej wyjątkowego smaku.

Składniki

1 l bulionu jarzynowego
500 g ziemniaków
200 g jarmużu
200 g kiełbasy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

W dużym garnku na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dodaj listek laurowy i ziele angielskie, a następnie dorzuć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Całość razem podsmaż na płycie grzewczej.

Do garnka dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmaż jeszcze 2-3 minuty.

Wlej gorący bulion i zagotuj. Przykryj i gotuj do miękkości ziemniaków przez ok. 15-20 minut.

Do zupy dodaj jarmuż (pozbawiony twardych łodyg) gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Uwielbiam takie klimaty 👍podaje z domowym chlebkiem z musztarda 😊