Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
W kolorowych zupach jest wiele witamin. Dzięki temu nie tylko fajnie wyglądają, świetnie pachną, ale i wybornie smakują!Ta nawiązuje kolorem do sympatycznego ogra:)

Składniki

2 l bulionu z rosołu
400 g świeżego szpinaku
1 szt. dużego brokułu
liście bazylii z całej doniczki
1 pęczek natki pietruszki
5 ząbki ząbków czosnku
1 szt. świeżej gałki muszkatołowej
1 opakowanie małego jogurtu greckiego
1 garść groszku ptysiowego

Opis wykonania

Rosół podgrzej i wrzuć do niego umyte i podzielone na mniejsze różyczki brokuły oraz umyty szpinak. Gotuj około 15-20 minut.

Wyjmij 2-3 porcje różyczek i odłóż. Ugotowane w rosole warzywa zblenduj. Chwilę gotuj i dodaj świeżą, umytą bazylię oraz pietruszkę (szczyptę zostaw). Dodaj też czosnek przeciśnięty przez praskę i raz jeszcze wszystko zmiksuj. Dopraw świeżo startą gałką muszkatołową (ale ostrożnie, gdyż to bardzo aromatyczna i intensywna przyprawa!).

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj – w razie potrzeby zupę można zagęścić np. mąką. Do przygotowanej zupki, jeszcze w garnku, dodaj drobno posiekaną porcję odłożonych różyczek brokuła i pozostałą natkę pietruszki- całość wymieszaj. Porcję zupy wlej do miseczki, ozdób kilkoma listkami bazylii i/lub szpinaku, zrób kilka kleksów z jogurtu. Możesz też posypać zupę groszkiem ptysiowym. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy