Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Amarantus z jabłkiem i bakaliami to słodkie śniadanie lub deser na zimno i ciepło!

Składniki

1/2 szklanka amarantus
2 szt. jabłko
1/2 łyżeczka cynamon
1 garść bakalie
1 szklanka mleko roślinne

Opis wykonania

Nasiona amarantusa gotujemy na mleku wg opisu na opakowaniu. Jabłka ścieramy na grubej tarce. Ugotowany amarantus mieszamy z jabłkiem,cynamonem i bakaliami. To smaczny posiłek zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych