Ananas pełny rozkoszy
2 porcje
13 min
Łatwe
Składniki
Ananas pełny rozkoszy
Ananas pełny rozkoszy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pudding z nasionami chia: Dzień wcześniej zalewany cztery łyżki nasion chia - dwoma szklankami mleka kokosowego, dodajemy ziarenka wanilii i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki i po upływie 15 min. ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki - do wykorzystania następnego dnia.
Rano: Przekrawamy ananasa na połowę, kroimy w kostki i usuwamy „wnętrze”. Powstałe w ten sposób „miski” zalewamy zrobionym dzień wcześniej puddingiem z nasion chia. Całość przyozdabiamy ulubionymi owocami ( u mnie: ananas, kiwi, miechunka, granat, suszone daktyle) oraz dostępnymi orzechami i/lub nasionami (u mnie: migdały i orzechy brazylijskie).
Na koniec opcjonalnie polewamy wszystko łyżeczką naturalnego miodu (może być też syrop klonowy) oraz posypujemy szczyptą pieprzu cayenne.
Komentarze