Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

13 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekkie, błyskawiczne, odżywcze śniadanie dla ciała i duszy :)

Składniki

2 szklanka Mleko kokosowe
4 łyżka Nasiona chia
1 szt. Laska wanilii
1 szt. Ananas
1 szt. Kiwi
4 szklanka Miechunka
2 łyżka Granat
30 szt. Migdały
4 szt. Orzechy brazylijskie
4 szt. Daktyle suszone
2 łyżeczka Miód naturalny
2 szczypta Pieprz cayenne

Opis wykonania

Pudding z nasionami chia: Dzień wcześniej zalewany cztery łyżki nasion chia - dwoma szklankami mleka kokosowego, dodajemy ziarenka wanilii i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki i po upływie 15 min. ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki - do wykorzystania następnego dnia.

Rano: Przekrawamy ananasa na połowę, kroimy w kostki i usuwamy „wnętrze”. Powstałe w ten sposób „miski” zalewamy zrobionym dzień wcześniej puddingiem z nasion chia. Całość przyozdabiamy ulubionymi owocami ( u mnie: ananas, kiwi, miechunka, granat, suszone daktyle) oraz dostępnymi orzechami i/lub nasionami (u mnie: migdały i orzechy brazylijskie).

Na koniec opcjonalnie polewamy wszystko łyżeczką naturalnego miodu (może być też syrop klonowy) oraz posypujemy szczyptą pieprzu cayenne.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych