Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Barszcz czerwony z ziemniakami

Opis wykonania

Przepyszny, prosty barszcz. Tradycyjne polskie zupy są najpyszniejsze. Polecam

Do dużego garnka wrzucamy kość wędzoną,porcję rosołową,obraną marchewkę,pietruszkę,jabłka dodajemy ziele angielski,liść laurowy,zalewamy wodą lekko solimy gotujemy wywar ok.1h. na średnim ogniu.W między czasie ziemniaki obieramy,płuczemy gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy,przeciskamy przez praskę.Cebulę obieramy,kroimy w drobną kosteczkę,smażymy na rumiano z dodatkiem masła,mieszamy z ziemniakami.Wywar odcedzamy.Do wywaru dodajemy potarte na tarce buraki,zmiażdżony czosnek,wlewamy sok z cytryny,doprawiamy do smaku,zagotowujemy.Barszcz przecedzamy przez gęste sito,sprawdzamy smak.Ziemniaki porcjujemy na talerze,zalewamy barszczem,posypujemy zieloną pietruszką.SMACZNEGO.