BOTWINKA zupa wiosenna
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Najlepsza zupa pod słońcem.
Składniki
1 szt. pęczek botwinki
4 szt. ziemniak
1 szt. marchew
1/4 szt. seler
10 szt. por - talarki
1 szt. pietruszka korzeń
4 łyżka śmietana
1 garść pietruszka
1 łyżeczka mąka
1 garść kasza jęczmienna drobna
BOTWINKA zupa wiosenna
BOTWINKA zupa wiosenna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj rosół, dodaj do niego warzywa pokrojone jak chcesz : marchew, por, seler, pietruszkę korzeń, ziemniak i garść kaszy. 5 minut pogotuj. Dodaj pęczek botwinki (pokrój cały pęczek - od korzenia po liście - wszystko jest jadalne). Gotuj dalej , jeszcze 10-15 min. Następnie dodaj śmietanę z rozmieszaną w niej mąką, przypraw, krótko zagotuj. Posyp jeszcze pietruszką naciową. GOTOWE!
Komentarze