Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Najlepsza zupa pod słońcem.

Składniki

1 szt. pęczek botwinki
4 szt. ziemniak
1 szt. marchew
1/4 szt. seler
10 szt. por - talarki
1 szt. pietruszka korzeń
4 łyżka śmietana
1 garść pietruszka
1 łyżeczka mąka
1 garść kasza jęczmienna drobna

Opis wykonania

Przygotuj rosół, dodaj do niego warzywa pokrojone jak chcesz : marchew, por, seler, pietruszkę korzeń, ziemniak i garść kaszy. 5 minut pogotuj. Dodaj pęczek botwinki (pokrój cały pęczek - od korzenia po liście - wszystko jest jadalne). Gotuj dalej , jeszcze 10-15 min. Następnie dodaj śmietanę z rozmieszaną w niej mąką, przypraw, krótko zagotuj. Posyp jeszcze pietruszką naciową. GOTOWE!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych