Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto

Opis wykonania

Tradycja w połączeniu z nowoczesnością to właśnie bryzol wołowy podawany z pesto z suszonych pomidorów zamiast klasycznej smażonej cebulki. Pesto spowoduje, że danie będzie zdecydowanie lżejsze.

Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto  - krok 1

Suszone pomidory, czosnek, prażone nerkowce, szczyptę soli oraz 4-5 łyżek oliwy wrzuć do wysokiego naczynia i wszystko razem blenduj. Jeśli pesto będzie zbyt gęste, dodaj więcej oliwy.

Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto  - krok 2

Kawałek antrykotu posiekaj nożem, dodaj jajko, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Uformuj kotlety, obtocz w mące. Smaż na maśle klarowanym z każdej strony do zarumienienia – pomoże Ci w tym sensor smażenia PerfectFry w płytach indukcyjnych BOSCH

Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto  - krok 3

Umytą i osuszoną sałatę rzymską posmaruj oliwą, oprósz solą i grilluj z obydwu stron do zarumienienia.

Bryzol wołowy podawaj z grillowaną sałatą z pesto.