Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto
![Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto](https://akademiasmaku.pl/storage/7848/conversions/bryzol-wolowy-z-grillowana-salata-i-pesto-5032-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto
Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10072/conversions/96NuMpWdmFYxA1-thumb.webp)
Suszone pomidory, czosnek, prażone nerkowce, szczyptę soli oraz 4–5 łyżek oliwy wrzuć do wysokiego naczynia i wszystko razem blenduj. Jeśli pesto będzie zbyt gęste, dodaj więcej oliwy.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10073/conversions/Ace5EJwlgD5mNC-thumb.webp)
Kawałek antrykotu posiekaj nożem, dodaj jajko, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Uformuj kotlety, obtocz w mące. Smaż na maśle klarowanym z każdej strony do zarumienienia – pomoże Ci w tym sensor smażenia PerfectFry w płytach indukcyjnych BOSCH.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10074/conversions/NwtRhellPzuthB-thumb.webp)
Umytą i osuszoną sałatę rzymską posmaruj oliwą, oprósz solą i grilluj z obydwu stron do zarumienienia.
Bryzol wołowy podawaj z grillowaną sałatą z pesto poraz puree ziemniaczanym.
Komentarze