


Tradycja w połączeniu z nowoczesnością to właśnie bryzol wołowy podawany z pesto z suszonych pomidorów zamiast klasycznej smażonej cebulki. Pesto spowoduje, że danie będzie zdecydowanie lżejsze.
Suszone pomidory, czosnek, prażone nerkowce, szczyptę soli oraz 4–5 łyżek oliwy wrzuć do wysokiego naczynia i wszystko razem blenduj. Jeśli pesto będzie zbyt gęste, dodaj więcej oliwy.
Kawałek antrykotu posiekaj nożem, dodaj jajko, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Uformuj kotlety, obtocz w mące. Smaż na maśle klarowanym z każdej strony do zarumienienia – pomoże Ci w tym sensor smażenia PerfectFry w płytach indukcyjnych BOSCH.
Umytą i osuszoną sałatę rzymską posmaruj oliwą, oprósz solą i grilluj z obydwu stron do zarumienienia.
Bryzol wołowy podawaj z grillowaną sałatą z pesto poraz puree ziemniaczanym.