Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto

Bryzol wołowy z grillowaną sałatą i pesto
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tradycja w połączeniu z nowoczesnością to właśnie bryzol wołowy podawany z pesto z suszonych pomidorów zamiast klasycznej smażonej cebulki. Pesto spowoduje, że danie będzie zdecydowanie lżejsze.

Składniki

300 g antrykotu wołowego
1 jajko
mąka do obtoczenia
masło klarowane do smażenia
sól i pieprz do smaku

Sałata z pesto:
14 pomidorów suszonych w zalewie
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szklanki orzechów nerkowca lub migdałów, prażonych
1 łyżeczka ostrej papryki (opcjonalnie)
sól do smaku
2 sałaty rzymskie
1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
561.3 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Węglowodany
27.6 g
Błonnik
27 g
Białko
7.6 g
Sól
1.6 g

Opis wykonania

1

Suszone pomidory, czosnek, prażone nerkowce, szczyptę soli oraz 4–5 łyżek oliwy wrzuć do wysokiego naczynia i wszystko razem blenduj. Jeśli pesto będzie zbyt gęste, dodaj więcej oliwy.

2

Kawałek antrykotu posiekaj nożem, dodaj jajko, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Uformuj kotlety, obtocz w mące. Smaż na maśle klarowanym z każdej strony do zarumienienia – pomoże Ci w tym sensor smażenia PerfectFry w płytach indukcyjnych BOSCH

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Umytą i osuszoną sałatę rzymską posmaruj oliwą, oprósz solą i grilluj z obydwu stron do zarumienienia.

Bryzol wołowy podawaj z grillowaną sałatą z pesto poraz puree ziemniaczanym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych