Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bulion rybny

Opis wykonania

Własnoręcznie przygotowany bulion rybny będzie najlepszą bazą do pysznych dań. Esencjonalny bulion stanowi doskonałą podstawę zup czy galaretek.

Bulion rybny - krok 1

Rybę oczyść (usuń oczy i skrzela) i podziel na mniejsze kawałki.

Bulion rybny - krok 2

Cebuli nie obieraj z wszystkich warstw łupki (usuń tylko zewnętrzną, brudną warstwę). Cebulę w łupinach przekrój na pół i opal nad płomieniem, aż zbrązowieje.

Do garnka włóż rybę (oczyszczone i pozbawione oczu i skrzeli głowy lub oczyszczone płetwy i ogony), obrane warzywa w całości, przyprawy oraz opaloną cebulę.

Bulion rybny - krok 3

Zalej ok. 2 litrami wody, zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj na niewielkim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Wywar przecedź.