Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bulion rybny

Opis wykonania

Własnoręcznie przygotowany bulion rybny będzie najlepszą bazą do pysznych dań. Esencjonalny bulion stanowi doskonałą podstawę zup czy galaretek.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Bulion rybny - krok 1

Rybę oczyść (usuń oczy i skrzela) i podziel na mniejsze kawałki.

Bulion rybny - krok 2

Cebuli nie obieraj z wszystkich warstw łupki (usuń tylko zewnętrzną, brudną warstwę). Cebulę w łupinach przekrój na pół i opal nad płomieniem, aż zbrązowieje.

Do garnka włóż rybę (oczyszczone i pozbawione oczu i skrzeli głowy lub oczyszczone płetwy i ogony), obrane warzywa w całości, przyprawy oraz opaloną cebulę.

Bulion rybny - krok 3

Zalej ok. 2 litrami wody, zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj na niewielkim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Wywar przecedź.