Bulion rybny
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Bulion rybny
Bulion rybny
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rybę oczyść (usuń oczy i skrzela) i podziel na mniejsze kawałki.
Cebuli nie obieraj z wszystkich warstw łupki (usuń tylko zewnętrzną, brudną warstwę). Cebulę w łupinach przekrój na pół i opal nad płomieniem (jeśli korzystasz z płyty grzewczej, cebulę przypiecz na suchej patelni) aż zbrązowieje.
Do garnka włóż rybę (oczyszczone i pozbawione oczu i skrzeli głowy lub oczyszczone płetwy i ogony), obrane warzywa w całości, przyprawy oraz opaloną cebulę.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Zalej ok. 2 litrami wody, zagotuj, zmniejsz moc palnika i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wywar przecedź.
Komentarze