Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Własnoręcznie przygotowany bulion rybny będzie najlepszą bazą do pysznych dań. Esencjonalny bulion stanowi doskonałą podstawę zup czy galaretek.

Składniki

2 kg - ryba
2 l - wody
2 szt. - marchewek
1 korzeń - pietruszki
1 kawałek - selera
1 kawałek - pora
1 szt. - cebuli
3 ziarna - ziela angielskiego
4 ziarna - pieprzu
2 - liście laurowe
- sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
465.8 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
8.6 g
Błonnik
94.5 g
Białko
5 g
Sól
3.5 g

Opis wykonania

1

Rybę oczyść (usuń oczy i skrzela) i podziel na mniejsze kawałki.

2

Cebuli nie obieraj z wszystkich warstw łupki (usuń tylko zewnętrzną, brudną warstwę). Cebulę w łupinach przekrój na pół i opal nad płomieniem (jeśli korzystasz z płyty grzewczej, cebulę przypiecz na suchej patelni) aż zbrązowieje.

Do garnka włóż rybę (oczyszczone i pozbawione oczu i skrzeli głowy lub oczyszczone płetwy i ogony), obrane warzywa w całości, przyprawy oraz opaloną cebulę.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.



Bosh Logo
Bosh
3

Zalej ok. 2 litrami wody, zagotuj, zmniejsz moc palnika i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wywar przecedź.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Bardzo smaczny wychodzi, polecam