Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bułka z palonym sianem, burger z sarny i ślimaka

Składniki

Mąka 0,010,drożdże 0,02,sól,cukier do smaku, comber 0,20,filet ślimak 4 szt,cebula 0,10,jogurt 0,10 g Mąka zytnia, sól,cukie,, drożdże,palone siano, comber z sarny, filet ślimak, cebula,rycola mięta, jogurt
O,10 g Maka

Opis wykonania

Składnik na bułkę łączymy i odstawiamy do wyrośnięcia, po 20 minutach formujemy bułeczki i wypiekamy 180 stopni ok 15 minut, comber siekamy doprawiamy, laczymy z filetem ślimaka tez posiekany, smażymy ok 2 minuty z każdej strony, jogurt łączymy z posiekaną mięta doprawiamy solą pieprzem cukrem i mamy zdrowy orzeźwiający sos do burgera. Składamy burgera, sos, sałaty, mięso, pomidor, sos.. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Przetestowane na imprezie - wszystkim smakowały ;)