Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bułka z palonym sianem, burger z sarny i ślimaka

Składniki

Mąka 0,010,drożdże 0,02,sól,cukier do smaku, comber 0,20,filet ślimak 4 szt,cebula 0,10,jogurt 0,10 g Mąka zytnia, sól,cukie,, drożdże,palone siano, comber z sarny, filet ślimak, cebula,rycola mięta, jogurt
O,10 g Maka

Opis wykonania

Składnik na bułkę łączymy i odstawiamy do wyrośnięcia, po 20 minutach formujemy bułeczki i wypiekamy 180 stopni ok 15 minut, comber siekamy doprawiamy, laczymy z filetem ślimaka tez posiekany, smażymy ok 2 minuty z każdej strony, jogurt łączymy z posiekaną mięta doprawiamy solą pieprzem cukrem i mamy zdrowy orzeźwiający sos do burgera. Składamy burgera, sos, sałaty, mięso, pomidor, sos.. Smacznego

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Przetestowane na imprezie - wszystkim smakowały ;)

Potrzebujesz inspiracji?

Zobacz garść porad i przepisów