Burger z sarny
4 porcje
40 min
Średnie
Bułka z palonym sianem, burger z sarny i ślimaka
Składniki
Mąka 0,010,drożdże 0,02,sól,cukier do smaku, comber 0,20,filet ślimak 4 szt,cebula 0,10,jogurt 0,10 g Mąka zytnia, sól,cukie,, drożdże,palone siano, comber z sarny, filet ślimak, cebula,rycola mięta, jogurt
O,10 g Maka
Burger z sarny
Burger z sarny
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składnik na bułkę łączymy i odstawiamy do wyrośnięcia, po 20 minutach formujemy bułeczki i wypiekamy 180 stopni ok 15 minut, comber siekamy doprawiamy, laczymy z filetem ślimaka tez posiekany, smażymy ok 2 minuty z każdej strony, jogurt łączymy z posiekaną mięta doprawiamy solą pieprzem cukrem i mamy zdrowy orzeźwiający sos do burgera. Składamy burgera, sos, sałaty, mięso, pomidor, sos.. Smacznego
Komentarze