Lubisz intensywne i ostre smaki? Ten przepis jest dla Ciebie!
Amatorzy mocnych smaków i wrażeń na pewno pokochają tę wersję burgerów.
Opis przygotowania:
- Awokado i paprykę pokrój w plastry. Bułki podpiekaj na patelni, aż się zrumienią. Gdy przestygną połóż na nich umytą sałatę.
- Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na suchej patelni.
- Czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Uformuj burgery i smaż po minucie z każdej strony.
- Gotowe mięso ułóż na bułce i przykryj serem. Następnie ułóż warstwami salsę, awokado, paprykę i cebulę.
TIP
- Ser możesz ułożyć na mięsie już na patelni - lekko się rozpuści.
- Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy żółtą paprykę zamień na jalapeno.