Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lubisz intensywne i ostre smaki? Ten przepis jest dla Ciebie!

Składniki

250 g mielonej wołowiny
2 bułki graham lub pełnoziarniste
4 liście sałaty
2 plastry sera cheddar
1 awokado
1 papryka żółta
2 łyżki salsy
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
3-4 listki kolendry
1-2 łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka kminku
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Amatorzy mocnych smaków i wrażeń na pewno pokochają tę wersję burgerów.

Opis przygotowania:

  1. Awokado i paprykę pokrój w plastry. Bułki podpiekaj na patelni, aż się zrumienią. Gdy przestygną połóż na nich umytą sałatę.
  2. Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na suchej patelni.
  3. Czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Uformuj burgery i smaż po minucie z każdej strony.
  4. Gotowe mięso ułóż na bułce i przykryj serem. Następnie ułóż warstwami salsę, awokado, paprykę i cebulę.

TIP

  • Ser możesz ułożyć na mięsie już na patelni - lekko się rozpuści.
  • Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy żółtą paprykę zamień na jalapeno.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy