Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burgery chili

Burgery chili

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 2 osób

Lubisz intensywne i ostre smaki? Ten przepis jest dla Ciebie!

Amatorzy mocnych smaków i wrażeń na pewno pokochają tę wersję burgerów.



Opis przygotowania:



  1. Awokado i paprykę pokrój w plastry. Bułki podpiekaj na patelni, aż się zrumienią. Gdy przestygną połóż na nich umytą sałatę.

  2. Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na suchej patelni.

  3. Czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Uformuj burgery i smaż po minucie z każdej strony.

  4. Gotowe mięso ułóż na bułce i przykryj serem. Następnie ułóż warstwami salsę, awokado, paprykę i cebulę.

TIP



  • Ser możesz ułożyć na mięsie już na patelni - lekko się rozpuści.

  • Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy żółtą paprykę zamień na jalapeno.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - co wiesz o dietach?

Jeśli ktoś w swojej diecie unika glutenu, to nie powinien jeść: