Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burgery chili

Opis wykonania

Lubisz intensywne i ostre smaki? Ten przepis jest dla Ciebie!

Amatorzy mocnych smaków i wrażeń na pewno pokochają tę wersję burgerów.

Opis przygotowania:

  1. Awokado i paprykę pokrój w plastry. Bułki podpiekaj na patelni, aż się zrumienią. Gdy przestygną połóż na nich umytą sałatę.
  2. Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na suchej patelni.
  3. Czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Uformuj burgery i smaż po minucie z każdej strony.
  4. Gotowe mięso ułóż na bułce i przykryj serem. Następnie ułóż warstwami salsę, awokado, paprykę i cebulę.

TIP

  • Ser możesz ułożyć na mięsie już na patelni - lekko się rozpuści.
  • Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy żółtą paprykę zamień na jalapeno.