Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

10 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pikantne, łatwe do przygotowania meksykańskie danie z wołowiny.

Składniki

600 g wołowiny
2 łyżka oleju
2 szt. cebuli
2 szt. ząbki czosnku
400 g fasoli czerwonej
2 szt. liście laurowe
400 g pomidorów (mogą być PELATTI z puszki)
strąki ostrej papryki
1/2 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
doniczka świeżego oregano
mielony kmin
pieprz cayenne
sól

Opis wykonania

  1. Wołowinę pokroić w drobną kostkę lub zmielić, jeśli zależy nam na czasie. Oprószyć solą i pieprzem cayenne.
  2. Na patelni rozgrzać olej i partiami podsmażyć mięso. Gdy się zarumieni przełożyć do garnka.
  3. Pomidory obrać i pokroić w kostkę (jeśli nie są z puszki).
  4. Cebulę i czosnek obrać, wraz z ostrą papryczką posiekać i zeszklić na oleju pozostałym po smażeniu mięsa.
  5. Całość zalać wodą lub bulionem, doprawić do smaku i gotować do miękkości mięsa.
  6. Dołożyć czerwoną fasolę, pomidory i zagotować.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Pyszne chilli!