Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealnie wilgotny, słodki i pożywny. Chlebek, który zrobiony raz pozostaje w kuchenzym menu na stałe!

Składniki

Marchew
Jajko
65 g Olej kokosowy
50 g Ksylitol
Laska wanilii
250 g Mąka owsiana
125 g Mąka kokosowa
1 łyżeczka Cynamon
2 łyżeczka Soda
Sól himalajska
80 g Bakalie

Opis wykonania

1. Mąki przesiać i wymieszać z sodą, cynamonem i solą. 2. W osobnym naczyniu: Banany rozdrobnić widelcem, dodać starte marchewki na drobnych oczkach, roztopiony olej kokosowy, ksylitol, jajko, ziarenka wanilii. Wszystko wymieszać. 3. Mokrą masę połączyć z mąkami. 4. Na końcu dodać ulubione bakale (u mnie orzechy włoskie i żurawina). DOBRZE WYMIESZAĆ! 5.Pieczemy w 160-170 stopniach ok. 60 minut. Po tym czasie zostawiamy chlebek w uchylonym piekarniku jeszcze na 10 minut. WAŻNE: musi dobrze ostygnąć

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych