Ciasto 3 bit
8 porcje
45 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Ciasto 3 bit
Ciasto 3 bit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Formę do pieczenia o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż pierwszą warstwę z herbatników. Na niej rozsmaruj masę kajmakową i ułóż kolejną warstwę herbatników.
Budyń rozpuść w 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Budyń wlej do gotującego się mleka i energicznie mieszaj, a następnie odstaw z płyty grzewczej do ostudzenia.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Miękkie masło wrzuć do misy robota kuchennego i ucieraj na puszystą masę, następnie dodawaj stopniowo po łyżce ostudzony budyń, cały czas ubijając masę, aż będzie gładka i jednolita.
Masę budyniową wyłóż na herbatniki i przykryj ostatnią warstwą herbatników.
Śmietanę kremówkę ubijaj na sztywno dodając pod koniec fix wymieszany z cukrem pudrem.
Ubitą śmietanę rozprowadź na herbatnikach i posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.
Komentarze