Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto 3 bit

Opis wykonania

Ciasto 3 bit, czyli słodki deser bez pieczenia. Ciasto składa się z trzech warstw herbatników przekładanych masą kajmakową, masą budyniową oraz śmietanową. Całość posypana jest czekoladą.

Ciasto 3 bit - krok 1

Formę do pieczenia o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż pierwszą warstwę z herbatników. Na niej rozsmaruj masę kajmakową i ułóż kolejną warstwę herbatników.

Ciasto 3 bit - krok 2

Budyń rozpuść w 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Budyń wlej do gotującego się mleka i energicznie mieszaj, a następnie odstaw do ostudzenia.

Ciasto 3 bit - krok 3

Miękkie masło wrzuć do misy miksera i ucieraj na puszystą masę, następnie dodawaj stopniowo po łyżce ostudzony budyń, cały czas ubijając masę aż będzie gładka i jednolita.
Masę budyniową wyłóż na herbatniki i przykryj ostatnią warstwą herbatników.

Ciasto 3 bit - krok 4

Śmietanę kremówkę ubijaj na sztywno dodając pod koniec fix wymieszany z cukrem  pudrem.

Ubitą śmietanę rozprowadź na herbatnikach i posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.