Ciasto 3 bit
![Ciasto 3 bit](https://akademiasmaku.pl/storage/7660/conversions/ciasto-3-bit-4833-single.webp)
8 porcje
45 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Ciasto 3 bit
Ciasto 3 bit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9367/conversions/jzjPrSbScQ74yf-thumb.webp)
Formę do pieczenia o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż pierwszą warstwę z herbatników. Na niej rozsmaruj masę kajmakową i ułóż kolejną warstwę herbatników.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9368/conversions/fa50zdDoOaPE5C-thumb.webp)
Budyń rozpuść w 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Budyń wlej do gotującego się mleka i energicznie mieszaj, a następnie odstaw z płyty grzewczej do ostudzenia.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9369/conversions/e4ubhF0YugZXeE-thumb.webp)
Miękkie masło wrzuć do misy robota kuchennego i ucieraj na puszystą masę, następnie dodawaj stopniowo po łyżce ostudzony budyń, cały czas ubijając masę, aż będzie gładka i jednolita.
Masę budyniową wyłóż na herbatniki i przykryj ostatnią warstwą herbatników.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9370/conversions/AeGrrmx0OkO7Vh-thumb.webp)
Śmietanę kremówkę ubijaj na sztywno dodając pod koniec fix wymieszany z cukrem pudrem.
Ubitą śmietanę rozprowadź na herbatnikach i posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.
Komentarze