Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Cytrynowo – imbirowe krewetki z nutą ostrości

Opis wykonania

Szybkie w przygotowaniu, bardzo aromatyczne i mocno wyraziste w smaku krewetki są doskonała propozycją dla fanów owoców morza w nowatorskiej odsłonie.

1. Imbir obrać i posiekać na drobne kawałki, papryczkę chilli przekroić wzdłuż, pozbawić pestek i drobno posiekać. Natkę z pietruszki oraz suszone pomidory również posiekać. 2. Krewetki płukać pod bieżącą ciepłą wodą a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. 3. Krewetki przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodać imbir, papryczkę i wszystko smażyć około 3-4 minut. Następnie dodać sok z wyciśniętej cytryny, posiekaną natkę oraz curry, dokładnie wymieszać i całość chwilę podgotować. Na koniec dodać kilka kropel oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać. 4. Na rozgrzanej patelni grillowej przygotować zrumienione grzanki. 5. Krewetki wyłożyć na przygotowane grzanki i na wierzchu posypać posiekanymi suszonymi pomidorami.