Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybka potrawa z wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, ziemniaków, marchewki, pietruszki, selera, pora i smalcu.

Składniki

15 dkg wołowiny
15 dkg wieprzowiny
15 dkg cielęciny
50 dkg ziemniaków
marchewki
korzenie pietruszki
selera
cebule
mały por
natka pietruszki
2 łyżka smalcu
sól, pieprz

Opis wykonania

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na smalcu. Ziemniaki, pietruszkę, por, marchew, seler obrać, umyć i pokroić. Ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i seler w kostkę, por w plasterki. Wszystkie gatunki mięsa umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. W rondlu na cebuli układać warstwami wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę, każde mięso przedzielając warzywami. Zalać gorącą wodą w takiej ilości, by sięgało do 7/8 wysokości garnka i postawić na dużym ogniu. Gdy potrawa się zagotuje przykryć i dusić na słabym ogniu około godziny, podlewając w razie potrzeby wodą. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy

Złote mleko
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Lasagne
Ilośc porcji

4

Poziom trudności

Średnie