Danie jednogarnkowe

4 porcje
Średnie
Składniki
Danie jednogarnkowe
Danie jednogarnkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na smalcu. Ziemniaki, pietruszkę, por, marchew, seler obrać, umyć i pokroić. Ziemniaki, pietruszkę, marchewkę i seler w kostkę, por w plasterki. Wszystkie gatunki mięsa umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. W rondlu na cebuli układać warstwami wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę, każde mięso przedzielając warzywami. Zalać gorącą wodą w takiej ilości, by sięgało do 7/8 wysokości garnka i postawić na dużym ogniu. Gdy potrawa się zagotuje przykryć i dusić na słabym ogniu około godziny, podlewając w razie potrzeby wodą. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Komentarze