Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Danie chińskie z kurczakiem na szybko

Domowa chińszczyzna z kurczakiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ekspresowe danie dla zabieganych i wielbicieli chińszczyzny, pachnące imbirem, pełne pysznych warzyw i soczystego kurczaka.

Składniki

2 szt. Piersi z kurczaka
450 g Mrożonka warzyw azjatycka
200 g makaron chiński
1/2 szklanka mrożony groszek
1 szt. papryka czerwona1
1 i 1/2 łyżeczka imbir mielony
4 łyżka olej
1/2 łyżeczka chilli mielone
1 szt. czerwona cebula
4 łyżka sos sojowy
2 łyżka ocet ryżowy
2 szt. czosnek ząbki

Opis wykonania

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w cienkie paseczki. Olej rozgrzać w woku i smażyć na nim kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w paseczki i dorzucić do woka kiedy kurczak będzie już podsmażony Następnie do woka dodać mrożone warzywa i przyprawy, smażyć przez ok 10 min pod przykryciem Dodać 500 ml wody i wrzucić makaron, wszystko razem wymieszać, wyłączyć ogień i poczekać aż makaron wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dolać wody.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych