Domowe zapiekanki

2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Domowe zapiekanki
Domowe zapiekanki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obrane i umyte wcześniej pieczarki pokrój w talarki, a cebulę oraz połówkę papryki w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Najpierw delikatnie podsmaż cebulę, następnie dodaj paprykę i pieczarki. Całość duś tak długo, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje. Na koniec dopraw farsz solą i pieprzem.
Półbagietkę przekrój wzdłuż na pół. Każdą połowę posmaruj keczupem i posyp suszonym oregano. Następnie nałóż porcję farszu i startą na tarce mozzarellę. Tak przygotowane zapiekanki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10–15 min.
Po upływie czasu gorące i chrupiące zapiekanki wyjmij z piekarnika, a przed podaniem posyp je do smaku świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze