Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Domowe zapiekanki

Opis wykonania

Często, gdy brakuje nam czasu lub gdy kiszki naprawdę głośno grają nam marsza, potrzebujemy dania szybkiego w przygotowaniu, które wykonać można posiadając absolutnie podstawowe produkty. Daniem takim są z pewnością domowe zapiekanki z piekarnika, które może przygotować absolutnie każdy z nas, nie posiadając nawet specjalnie rozwiniętych zdolności kulinarnych. Domowe zapiekanki idealnie wpisują się w ten schemat i są daniem nie tylko bardzo smacznym, ale i wręcz ekspresowym w przygotowaniu. O tym, jak smacznie je przyrządzić dowiesz się w tym poradniku.

  1. Obrane i umyte wcześniej pieczarki pokrój w talarki, a cebulę oraz połówkę papryki w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Najpierw delikatnie podsmaż cebulę, następnie dodaj paprykę i pieczarki. Całość duś tak długo, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje. Na koniec dopraw farsz solą i pieprzem.

  2. Półbagietkę przekrój wzdłuż na pół. Każdą połowę posmaruj keczupem i posyp suszonym oregano. Następnie nałóż porcję farszu i startą na tarce mozzarellę. Tak przygotowane zapiekanki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10–15 min.

  3. Po upływie czasu gorące i chrupiące zapiekanki wyjmij z piekarnika, a przed podaniem posyp je do smaku świeżym szczypiorkiem. Smacznego!

Bosch do kuchni