Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

English Breakfast wg Michała Ligockiego

English Breakfast wg Michała Ligockiego
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moc składników, różnorodność smaków. Czyli cały wachlarz możliwości na talerzu.

Składniki

6 szt. Jajka
150 g Boczek
200 g Kiełbasa chorizo
1 szt. Awokado
1 łyżeczka Tabasco
2 szt. Pomidory
1 szt. Cebula biała
1 garść Kolendra
1 szt. Limonka
100 g Fasola czerwona
4 szt. Tortilla (placki_
100 g Ser żółty
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
2 szt. Papryczki jalapeno
50 g Masło
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 garść Kolendra świeża

Opis wykonania

  1. Pomidory pokrój w kostkę a cebulę w piórka.
  2. Do warzywa dodaj sól, spryskaj je sokiem z limonki, pozostaw na chwilę w misce.
  3. Na patelni podgrzej olej, a następnie usmaż na nim boczek i kiełbasę chorizo.
  4. Kiedy wszystko się zarumieni- ściągnij całość z patelni.
  5. W tym czasie obierz awokado, skrop je cytryną aby nie ściemniało, odkłóź na talerz obok pomidorów z cebulą.
  6. Następnie zblenduj jajka.
  7. Jajka włóż do tortilli, dołóż wszystkie wcześniej przygotowane warzywa i mięso.
  8. Następnie dokładnie zawiń i podpiecz tortillę z obu stron.
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych