English Breakfast wg Michała Ligockiego
4 porcje
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Moc składników, różnorodność smaków. Czyli cały wachlarz możliwości na talerzu.
Składniki
6 szt. Jajka
150 g Boczek
200 g Kiełbasa chorizo
1 szt. Awokado
1 łyżeczka Tabasco
2 szt. Pomidory
1 szt. Cebula biała
1 garść Kolendra
1 szt. Limonka
100 g Fasola czerwona
4 szt. Tortilla (placki_
100 g Ser żółty
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
2 szt. Papryczki jalapeno
50 g Masło
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 garść Kolendra świeża
English Breakfast wg Michała Ligockiego
English Breakfast wg Michała Ligockiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Pomidory pokrój w kostkę a cebulę w piórka.
- Do warzywa dodaj sól, spryskaj je sokiem z limonki, pozostaw na chwilę w misce.
- Na patelni podgrzej olej, a następnie usmaż na nim boczek i kiełbasę chorizo.
- Kiedy wszystko się zarumieni- ściągnij całość z patelni.
- W tym czasie obierz awokado, skrop je cytryną aby nie ściemniało, odkłóź na talerz obok pomidorów z cebulą.
- Następnie zblenduj jajka.
- Jajka włóż do tortilli, dołóż wszystkie wcześniej przygotowane warzywa i mięso.
- Następnie dokładnie zawiń i podpiecz tortillę z obu stron.
Komentarze