


Fit drożdzówki z serem i rodzynkami, polane syropem klonowym! Zero chemii, białej mąki i curku!
W misce mieszamy mąkę wraz z suchymi drożdżami. W rondelku podgrzewami mleko ze stewią i wlewamy do miski z mąką. Dodajemy jajko, olej kokosowy i ugniatamy na jednolite ciasto. Gotową masę odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 kawałków, formujemy bułeczki z małym wgłębieniem na środku i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane bułeczki zostawiamy jeszcze na 15 minut. Twaróg mieszamy z żółtkiem i stewią. Napełniamy masą bułeczki i na każdej układamy rodzynki. Piekarnik nastawiamy na 170* i pieczemy ok. 20-25 minut. Po wyjęciu drożdżówek, możemy polać je syropem klonowym :) Smacznego!