Lekka i smaczna propozycja na obiad.
Połącz kaszę jaglaną z dynią, mięsem mielonym z indyka, dodatkami i ciesz się pysznym, pełnowartościowym posiłkiem.
Opis przygotowania:
- Kaszę wypłukaj, a następnie ugotuj. Na patelni roztop masło, dodaj miąższ z dyni, pokrojone (lub tarte) jabłko, szczyptę cynamonu i pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 - 3 minuty. Wymieszaj z kaszą jaglaną.
- Mięso zmiel w maszynce, dodaj jajo, pietruszkę, suszone pomidory, siekaną cebulę, czosnek, oliwę, kurkumę, pieprz i sól. Formuj niewielkie kotlety lub klopsy i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 13 - 15 minut.
- Ciepłą kaszę i kotlety podawaj z kapustą kiszoną wymieszaną z tartą marchewką.