Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

FIT OBIAD: Kasza jaglana z dynią i kotlecikami drobiowymi

FIT OBIAD: Kasza jaglana z dynią i kotlecikami drobiowymi
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka i smaczna propozycja na obiad.

Składniki

100 g kaszy jaglanej
1/2 szklanki miąższu z dyni
150 g mięsa z indyka
1 jajo
1/2 jabłka
Świeża pietruszka
3 - 4 suszone pomidory
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżka oliwy z oliwek
Szczypta soli
Kapusta kiszona/ogórki kiszone
1 łyżeczka masła ghee

Opis wykonania

Połącz kaszę jaglaną z dynią, mięsem mielonym z indyka, dodatkami i ciesz się pysznym, pełnowartościowym posiłkiem.

Opis przygotowania:

  1. Kaszę wypłukaj, a następnie ugotuj. Na patelni roztop masło, dodaj miąższ z dyni, pokrojone (lub tarte) jabłko, szczyptę cynamonu i pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 - 3 minuty. Wymieszaj z kaszą jaglaną.
  2. Mięso zmiel w maszynce, dodaj jajo, pietruszkę, suszone pomidory, siekaną cebulę, czosnek, oliwę, kurkumę, pieprz i sól. Formuj niewielkie kotlety lub klopsy i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 13 - 15 minut.
  3. Ciepłą kaszę i kotlety podawaj z kapustą kiszoną wymieszaną z tartą marchewką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych