Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT OBIAD: Pasztet z kaczki z dodatkiem warzyw i płatków jaglanych

FIT OBIAD: Pasztet z kaczki z dodatkiem warzyw i płatków jaglanych
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Pasztet warto jeść nie tylko od święta!

Składniki

700 g filetu z kaczki (można zamienić na filet z indyka)
2 całe jaja
3/4 filiżanki płatków jaglanych
2 łyżki otrębów żytnich
1/2 cukinii
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 - 4 suszone śliwki
3 łyżki oleju kokosowego
czarny pieprz, tymianek, rozmaryn, szczypta soli

Opis wykonania

Mięso zmiel w maszynce. Dodaj cebulę, cukinię, marchewkę, czosnek, śliwki oraz świeży rozmaryn, a następnie ponownie zmiel wszystkie składniki.

Do gotowej masy dodaj żółtka, płatki jaglane, otręby oraz olej kokosowy. Dopraw pieprzem, solą oraz rozmarynem i wyrabiaj ręką na gładką masę. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i dokładnie wymieszaj.

Foremkę posmaruj olejem kokosowym, posyp otrębami i przełóż do niej gotową masę. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 50 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych