Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Pasztet z kaczki z dodatkiem warzyw i płatków jaglanych

Opis wykonania

Pasztet warto jeść nie tylko od święta!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Nic nie smakuje tak dobrze, jak domowy pasztet. Zwłaszcza ten, który jest nie tylko sycący, ale i zdrowy.

Opis przygotowania:

  1. Mięso zmiel w maszynce. Dodaj cebulę, cukinię, marchewkę, czosnek, śliwki oraz świeży rozmaryn, a następnie ponownie zmiel wszystkie składniki.
  2. Do gotowej masy dodaj żółtka, płatki jaglane, otręby oraz olej kokosowy.
  3. Dopraw pieprzem, solą oraz rozmarynem i wyrabiaj ręką na gładką masę.
  4. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i dokładnie wymieszaj.
  5. Foremkę posmaruj olejem kokosowym, posyp otrębami i przełóż do niej gotową masę.
  6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 50 minut.