Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Pasztet z kaczki z dodatkiem warzyw i płatków jaglanych

Opis wykonania

Pasztet warto jeść nie tylko od święta!

Nic nie smakuje tak dobrze, jak domowy pasztet. Zwłaszcza ten, który jest nie tylko sycący, ale i zdrowy.

Opis przygotowania:

  1. Mięso zmiel w maszynce. Dodaj cebulę, cukinię, marchewkę, czosnek, śliwki oraz świeży rozmaryn, a następnie ponownie zmiel wszystkie składniki.
  2. Do gotowej masy dodaj żółtka, płatki jaglane, otręby oraz olej kokosowy.
  3. Dopraw pieprzem, solą oraz rozmarynem i wyrabiaj ręką na gładką masę.
  4. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i dokładnie wymieszaj.
  5. Foremkę posmaruj olejem kokosowym, posyp otrębami i przełóż do niej gotową masę.
  6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 50 minut.