


Lekka sałatka z grillowanym kurczakiem to doskonały pomysł na obiad w wersji fit. Takie dania też mogą być pyszne i pełne smaku.
Piersi w kurczaka lekko oprósz solą, umieść w woreczku próżniowym, dodaj oliwę z oliwek i gałązki świeżego tymianku, odciągnij powietrze blenderem i pozostaw na 20 minut.
Kaszę quinoa, ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Cebulę pokrój w krążki. Cukinię i paprykę pokrój w plastry, sałatę rzymską na pół. Warzywa skrop oliwą.
Nakładkę grillową umieść na płycie indukcyjnej i dobrze rozgrzej.
Warzywa oraz piersi z kurczaka wyjęte z woreczka vaccum ułóż na płycie grillowej. Grilluj do momentu zarumienienia, kurczaka najdłużej – nie może być surowy w środku.
W przystawce do blendera z nożami zrób sos, miksując oliwę z oliwek, sok z cytryny, tymianek miętę oraz sól.
Warzywa przełóż do miski z kaszą dodaj sos, całość wymieszaj.
Piersi z kurczaka pokrój na plastry i ułóż na wymieszanej sałacie.