Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zapiekanka to świetna propozycja na obiad.

Składniki

300 g makaronu gryczanego lub żytniego
100 ml mleczka kokosowego
2 filiżanki szpinaku
1 jajo
20 g parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
450 g fileta z tuńczyka
1 cebula
1 ząbek czosnku
10 pomidorków koktajlowych
Kmin, pieprz, sól

Opis wykonania

Połączenie tuńczyka, pomidorków koktajlowych i szpinaku jest naprawdę pyszne!

Opis przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, dodaj szpinak i podsmażaj na niewielkim ogniu przez około 1 - 2 minuty.
  2. Dodaj mleczko kokosowe, pieprz, sól i kmin. Dokładnie wymieszaj.
  3. W naczyniu żaroodpornym umieść makaron, kawałki ryby oraz jajo.
  4. Połącz, a następnie zalej sosem z mleczka kokosowego. Dodaj przekrojone pomidory, posyp parmezanem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych