Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zapiekanka to świetna propozycja na obiad.

Składniki

300 g makaronu gryczanego lub żytniego
100 ml mleczka kokosowego
2 filiżanki szpinaku
1 jajo
20 g parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
450 g fileta z tuńczyka
1 cebula
1 ząbek czosnku
10 pomidorków koktajlowych
Kmin, pieprz, sól

Opis wykonania

Połączenie tuńczyka, pomidorków koktajlowych i szpinaku jest naprawdę pyszne!

Opis przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, dodaj szpinak i podsmażaj na niewielkim ogniu przez około 1 - 2 minuty.
  2. Dodaj mleczko kokosowe, pieprz, sól i kmin. Dokładnie wymieszaj.
  3. W naczyniu żaroodpornym umieść makaron, kawałki ryby oraz jajo.
  4. Połącz, a następnie zalej sosem z mleczka kokosowego. Dodaj przekrojone pomidory, posyp parmezanem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych