Fit szakszuka ze szpinakiem

2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Fit szakszuka ze szpinakiem
Fit szakszuka ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę, czosnek, pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na niewielkiej ilości oliwy.
Następnie na patelnię dodaj szpinak, pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku
Porada
Wymienione w przepisie warzywa możesz dowolnie zmieniać i komponować. Dzięki temu danie za każdym razem będzie wyjątkowo smakowało.

Gdy warzywa będą ciepłe zrób w nich 4 otwory. Wbij do nich jajka. Wierzch posyp pieprzem oraz czarnuszką. Całość podgrzewaj do momentu, aż jajka będą ścięte.
Szakszuka najlepiej smakuje podana na ciepło i posypana natką pietruszki.
Komentarze