Fit szakszuka ze szpinakiem
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Fit szakszuka ze szpinakiem
Fit szakszuka ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę, czosnek, pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na niewielkiej ilości oliwy.
Następnie na patelnię dodaj szpinak, pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku
Porada
Podczas podgrzewania składników ustaw średnią moc grzania kuchenki. Poszczególne składniki będą ciepłe, ale nie przegrzane. Po dodaniu jaj na patelnię przykryj ją pokrywką. Jajka będą szybciej gotowe.
Gdy warzywa będą ciepłe zrób w nich 4 otwory. Wbij do nich jajka. Wierzch posyp pieprzem oraz czarnuszką. Całość podgrzewaj do momentu, aż jajka będą ścięte.
Szakszuka najlepiej smakuje podana na ciepło i posypana natką pietruszki.
Komentarze