Fit szakszuka ze szpinakiem

2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Szakszuka ze szpinakiem i papryką to doskonała propozycja na ciepłą kolację. Przepis jest prosty, a jednocześnie niezwykle efektowny w prezentacji.
Składniki
4 jajka
3 garści szpinaku
2 pomidory
1 cebula
1 łyżka oliwy
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka czarnuszki
1/2 łyżeczki kuminu
Sól i pieprz do smaku
Fit szakszuka ze szpinakiem
Fit szakszuka ze szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę, czosnek, pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na niewielkiej ilości oliwy.
Następnie na patelnię dodaj szpinak, pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku
Porada
Wymienione w przepisie warzywa możesz dowolnie zmieniać i komponować. Dzięki temu danie za każdym razem będzie wyjątkowo smakowało.

Gdy warzywa będą ciepłe zrób w nich 4 otwory. Wbij do nich jajka. Wierzch posyp pieprzem oraz czarnuszką. Całość podgrzewaj do momentu, aż jajka będą ścięte.
Szakszuka najlepiej smakuje podana na ciepło i posypana natką pietruszki.
Komentarze