Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, pełne ziołowych aromatów. Dania z drobiu są bardzo popularne, ale drobiowe flaczki to prawdziwy unikat! Spróbuj!

Składniki

1 kurczak ok 2kg
3 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
1 średni seler
5 ząbków czosnku
2 średnie cebule
3-4 liście laurowe
3-4 ziela angielskiego
100g.masła
1 łyżka mąki pszennej
sól,pieprz,magii,majeranek
imbir,gałka muszkatołowa

Opis wykonania

Kurę płuczemy pod bieżącą zimną wodą.Ostrym cienkim nożem luzujemy od kości.Następnie wrzucamy je do garnka ,zalewamy wodą dodajemy liścia i ziela ang.lekko solimy i gotujemy wywar ok.1 godz.W między czasie mięso z kury kroimy w cienkie paski.Podsmażamy na maśle.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek smażymy, aż lekko się zrumieni.Dodajemy mąkę i robimy tzw.zasmażkę.Z wywaru wyjmujemy kości. Dodajemy potarte na tarce o grubych oczkach warzywa oraz podsmażone mięso,mieszamy.Doprawiamy do smaku.Gotujemy zupę jeszcze ok.20 min.na średnim ogniu.Porcjujemy na talerzach i podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych