Flaczki drobiowe

4 porcje
Średnie
Składniki
Flaczki drobiowe
Flaczki drobiowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurę płuczemy pod bieżącą zimną wodą.Ostrym cienkim nożem luzujemy od kości.Następnie wrzucamy je do garnka ,zalewamy wodą dodajemy liścia i ziela ang.lekko solimy i gotujemy wywar ok.1 godz.W między czasie mięso z kury kroimy w cienkie paski.Podsmażamy na maśle.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek smażymy, aż lekko się zrumieni.Dodajemy mąkę i robimy tzw.zasmażkę.Z wywaru wyjmujemy kości. Dodajemy potarte na tarce o grubych oczkach warzywa oraz podsmażone mięso,mieszamy.Doprawiamy do smaku.Gotujemy zupę jeszcze ok.20 min.na średnim ogniu.Porcjujemy na talerzach i podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.
Komentarze