Flaczki sojowe z jajkiem
4 porcje
70 min
Średnie
Składniki
Flaczki sojowe z jajkiem
Flaczki sojowe z jajkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą, ok. 2 litry.Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia, wrzucić kotlety sojowe. Gotować ok. 8 min. Po tym czasie wyciągnąć kotlety.W osobnym garnku gotować udka z kurczaka do miękkości. Następnie kotlety i kurczaka pokroić w cienkie paski. Wszystko razem wrzucić do wywaru z warzywami. Doprawić przyprawami. Mąkę "przypiec" na suchej patelni do złotego koloru. Rozetrzeć z ok. 5 łyżkami zimnej wody i 2 zupy. Wlać do garnka z pozostałą zupą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 8-10 min. Podawać z ugotowanym jajkiem na twardo i jasnym pieczywem.
Komentarze